Inici / Notícies

Entrenament amb electroestimulació: ¿és per a mi?

Categories: Articles

L’entrenament amb armilla electroestimulador ha estat una de les grans novetats en fitness en els últims anys.

Es tracta d’un mètode que combina l’entrenament passiu mitjançant l’electroestimulació amb el treball muscular actiu i voluntari, podent reclutar d’aquesta manera més fibres musculars i aconseguint un treball molt més intens en molt menys temps.

Sona bé, oi? Dedicaríem menys temps a entrenar obtenint millors resultats.

Altres beneficis de l’entrenament amb electroestimulació

 • Major i més ràpid augment del to muscular localitzat que un altre sistema d’entrenament.
 • Treballar de manera específica un tipus de fibra.
 • Major volum muscular combinant-ho amb l’entrenament amb sobrecàrregues.
 • Més augment de força explosiva combinant-ho amb l’entrenament voluntari.
 • Excel·lent massatge i ajuda en recuperació de lesions.
 • Regeneració i oxigenació de teixits augmentada per cinc.
 • Excel·lent ajuda per a teràpies de disminució de percentatge de greix.
 • Desaparició o reducció del dolor (cervicàlgies, lumbàlgies, epicondilitis, …).
 • Augment de la resistència local per transformació de fibres intermèdies en lentes.
 • Disminució de lesions i de fatiga en esportistes.

Quan utilitzar l’electroestimulació?

En el cas d’esportistes ja entrenats que vulguin millorar les seves capacitats físiques, l’entrenament amb armilla d’electroestimulació, sempre combinat amb sessions d’entrenament tradicional, pot ser de gran ajuda. Una sessió a la setmana és més que suficient per combinar els dos tipus d’entrenament.

En el cas de persones sedentàries que volen apropar-se per primera vegada a l’exercici físic, és millor començar aprenent la tècnica correcta dels exercicis mitjançant l’entrenament en sala o amb un entrenador personal per després passar a combinar aquests entrenaments amb l’armilla electroestimulador.

Com funciona l’entrenament amb electroestimulació?

Els nostres músculs es mouen gràcies a les ordres que el nostre cervell envia fins a ells en forma d’impulsos elèctrics: aquestes ordres viatgen a través del nostre sistema nerviós fins que arriben a les fibres musculars, que s’activen segons el nostre requeriment.

El que vam aconseguir amb l’ús de l’armilla d’electroestimulació és saltar-nos el pas d’emetre l’ordre de moviment des del cervell. L’impuls elèctric és generat per la màquina i arriba directament fins a les fibres musculars sense necessitat de passar pel nostre sistema nerviós. D’aquesta manera aconseguim un entrenament passiu en el qual el múscul treballa gràcies a un estímul extern.

Però cal combinar aquest entrenament passiu amb un altre actiu: d’aquesta manera, mentre tenim posada l’armilla electroestimulador i estem rebent els impulsos elèctrics generats per la màquina, també hem de mantenir-nos en moviment. L’entrenador personal que ens entreni ens anirà indicant els exercicis a realitzar, generalment per treballar tot el nostre cos.

Té contraindicacions?

L’electroestimulació amb armilla no és apta per a tothom: queden exclosos d’aquesta pràctica les dones embarassades, les persones amb problemes de circulació o malalties cardiovasculars, els portadors de marcapassos, les persones amb síndrome metabòlica (diabetis, hipertensió o obesitat), les persones amb epilèpsia, les persones amb patologies del metabolisme o malalties que afecten el metabolisme muscular i les persones amb hèrnies d’abdomen o inguinals.

A més, l’entrenament amb armilla de electroestimulació és un entrenament d’una gran intensitat (per això les sessions no duren més de 20 minuts) i hi ha risc de rabdomiòlisi, una síndrome produït per un excessiu dany muscular del que es comencen a documentar els primers casos .

No hem d’oblidar que l’exercici físic sempre ha d’anar relacionat amb la millora de la nostra salut: consulta amb un professional esportiu abans de començar un entrenament.

 

 • Som un estudi d'entrenament personal a Terrassa. Estem especialitzats en Mètode Pilates i entrenament amb electroestimulació (EMS) Miha Bodytec. El nostre lema és "Treballem per millorar la teva qualitat de vida". I aquest és el nostre objectiu, i el que tractem de transmetre als nostres clients perquè millorin la seva forma física
 • *Obligatori
  He llegit i accepto la política de privacitat.
 • Segueix-nos també a les xarxes socials. Et mantindrem informat de les darreres novetats, els propers tallers, promocions especials i totes les notícies relacionades amb Viupilates.