Inici / Notícies

Beneficis del Pilates durant l’embaràs

Categories: Articles

Moltes dones quan es queden embarassades opten per deixar de costat tota activitat física, en part per por de què pugui afectar negativament el bebè. No obstant això, l’activitat física moderada durant l’embaràs pot ser molt beneficiosa tant per a la mare com per al nen, sempre que sigui guiada per professionals amb experiència per a treballar de forma segura.

El Pilates és una de les disciplines que millor ens poden venir en aquest moment: el control corporal i de la respiració, el treball del sòl pèlvic, l’enfortiment de l’esquena i la mobilització i estabilització de la columna són alguns dels beneficis que podem obtenir en practicar Pilates durant l’embaràs.

El més important, entrenar amb seguretat

El primer que hem de fer és acudir al ginecòleg i al metge de capçalera perquè ens assegurin que l’embaràs no és de risc i que podem realitzar activitat física moderada sense cap perill. A més, si venim d’un període sedentari, l’embaràs no és el millor moment per a començar a fer esport: serà més beneficiós començar en el postpart.

En el primer trimestre és quan hi ha més riscos de complicacions, per la qual cosa haurem de limitar la nostra activitat física a caminar o passejar sense pujar molt les pulsacions.

Després del primer trimestre la pràctica de Pilates és molt beneficiosa en les embarassades, guiada sempre per un professional i tenint en compte unes pautes bàsiques, com per exemple no col·locar-nos tombades de cap per avall.

Beneficis del Mètode Pilates en l’embaràs

  • Els exercicis en posició de quadrupèdia (de quatre grapes) són beneficiosos durant l’embaràs, ja que alliberen el pes de l’esquena de la futura mamà. L’enfortiment de l’esquena, sobretot de la zona lumbar, és important perquè la mare pugui portar la panxa sense problemes.
  • Els exercicis de mobilització de la columna, com el clàssic “gos i taula” ajudaran la mare a conèixer bé el seu cos i a mobilitzar i estabilitzar la zona de la columna vertebral. A més, és important insistir en la reeducació postural, que ens estalviarà més d’un dolor d’esquena quan el budell comenci a créixer.
  • El treball del sòl pèlvic (musculatura profunda de l’abdomen) a través del mètode Pilates des del segon trimestre de l’embaràs (i no a un mes de donar a llum, com es feia tradicionalment) ens ajudaran a conservar el to d’aquesta musculatura interna i a facilitar el camí el dia del part. Si els realitzem des d’un principi, també ens serà més senzill recuperar el to després de donar a llum.
  • Cap al final de l’embaràs és convenient posar l’accent en alguns exercicis d’obertura de la pelvis perquè el bebè s’encaixi (prengui una bona postura de sortida) i facilitem el part. Els exercicis sobre fitball són una gran ajuda en aquest moment.
  • El control de la respiració, un dels pilars bàsics del Pilates, també ens ajudarà de cara el dia del naixement. Saber dirigir l’entrada de l’aire cap a les nostres costelles o cap al sòl pèlvic farà que el part sigui més agradable.

Si estàs embarassada, si la vostra parella o alguna amiga està esperant un bebè, podeu animar-la al fet que no es quedi parada i continuï realitzant activitat física si el seu metge li ho permet: una manera genial de trobar-se en forma per a rebre al nou membre de la família.

 

  • Som un estudi d'entrenament personal a Terrassa. Estem especialitzats en Mètode Pilates i entrenament amb electroestimulació (EMS) Miha Bodytec. El nostre lema és "Treballem per millorar la teva qualitat de vida". I aquest és el nostre objectiu, i el que tractem de transmetre als nostres clients perquè millorin la seva forma física
  • *Obligatori
    He llegit i accepto la política de privacitat.
  • Segueix-nos també a les xarxes socials. Et mantindrem informat de les darreres novetats, els propers tallers, promocions especials i totes les notícies relacionades amb Viupilates.