Inici / Notícies

10 bones raons per practicar Pilates

Categories: Activitats

Creat per Joseph H. Pilates fa gairebé un segle, aquest conjunt d’exercicis està més de moda que mai. I és que, el Pilates no només ajuda a millorar la condició física, sinó també la capacitat de control i concentració. Segons deia el mateix Joseph Pilates: “En deu sessions notaràs la diferència i en trenta et canviarà el cos”. I és que els qui ho practiquen amb regularitat asseguren que amb aquest mètode s’aconsegueixen notables i importants millores en el to muscular.

Però aquest no és l’únic benefici del mètode Pilates, ja que els que el practiquen destaquen, molts altres… En aquest articulo hem fet una recopilació de 10 bones raons per a practicar Pilates:

1. És totalment segur

Sempre que es faci en un centre certificat i amb professors qualificats, Pilates és l’únic mètode d’entrenament que t’assegura la realització dels exercicis sense risc de lesió. Per aquest motiu s’utilitzi com a mitjà de rehabilitació i en cas de problemes osteoarticulars i patologies d’esquena. A mesura. La clau de l’èxit el mètode Pilates és que els exercicis es realitzen de forma totalment personalitzada i adaptada a la condició física, possibles patologies, necessitats i objectius de cada persona. Les màquines estan pensades per a assistir a l’alumne i poder aïllar el moviment perquè sigui segur. Per aquest motiu les classes siguin individuals o semi privades. Alguna cosa que no sempre ocorre en els clubs esportius, on s’imparteix de forma col·lectiva i en matalasset.

2. Resultats ràpids

Com deia Joseph Pilates, creador del mètode, “en deu sessions sentiràs la diferència, en vint sessions veuràs la diferència, i en trenta sessions et canviarà el cos”. La concentració i la consciència corporal que necessita la pràctica de Pilates farà que des de la primera classe desconnectis del món i t’oblidis de l’estrès. En poques sessions sentiràs com la teva postura millora i els teus músculs es tonifiquen. A curt i mitjà termini sentiràs que el teu cos rejoveneix.

3. Sòl pèlvic i abdominals

El mètode Pilates aconsegueix treballar de forma efectiva i segura la musculatura profunda de la faixa abdominal i el sòl pèlvic, deteriorat en dones que han estat mares, sofreixen pèrdues o patologies produïdes per sobreesforç esportiu. De fet, molta gent acudeix a aquest mètode per a contrarestar els problemes causats pels abdominals tradicionals en la musculatura pèlvica, l’esquena i les cervicals. L’entrenament del sòl pèlvic, tant en homes com en dones, és pràcticament inexistent en altres sistemes d’exercici i resulta fonamental per a prevenir, entre altres, la falta de to i els problemes d’incontinències.

4. Consciència corporal

Fent Pilates aconseguiràs entendre “com funciona” el teu cos i quins moviments són beneficiosos o perjudicials per a tu segons la teva alineació postural. Ser conscient del teu cos t’ajudarà a ser conscient de les seves necessitats, traslladant la pràctica al teu dia a dia per a evitar vicis posturals i moviments inadequats. També t’ajudarà a millorar el gest esportiu i la tècnica de l’esport que practiquis.

5. Augmenta la flexibilitat

La clau per a conservar el teu cos amb un aspecte jove i esvelt és combinar tonificació muscular i estiraments, alguna cosa que et proporciona el mètode Pilates, que dóna com a resultat músculs forts estilitzats. En els exercicis es realitzen moviments per a guanyar elasticitat i flexibilitat, però no a través d’estiraments passius sinó mitjançant contraccions excèntriques, que impliquen de forma activa als músculs i aconsegueixen la correcció postural. Els professors, les màquines i els accessoris emprats t’assistiran en els estiraments perquè siguin segurs.

6. Esquena sana

La majoria de la gent que acudeix a un centre Pilates ho fa per a intentar solucionar els seus problemes d’esquena, i la gran majoria es queda i s’oblida d’ells. Els exercicis i les pautes ergonòmiques, adaptats a l’alineació corporal i a les patologies de cada pacient, permeten tractar i eliminar les lesions d’esquena a curt termini. A més, practicar Pilates és la millor forma de prevenir les patologies d’esquena en persones sanes.

7. El professor s’adapta

A diferència de l’exercici que fas en un gimnàs, en una classe de Pilates és l’instructor el que s’adapta a les teves necessitats i personalitza el mètode per a tu després d’una avaluació de la teva condició física i possibles lesions. Això fa que sempre treballis d’acord a les teves necessitats i objectius i no als del professor o la resta d’alumnes.

8. Millora en l’autoestima

A més de millorar la teva condició física i la teva salut, Pilates t’ajuda a aconseguir l’equilibri entre cos i ment. Sense tenir la sensació d’estar fent un esforç excessiu, els teus progressos amb els exercicis i els resultats en el teu físic pujaran la teva autoestima. El control de la respiració i la concentració que requereix el mètode t’ajudaran a aconseguir autocontrol i seguretat en tu mateixa.

9. Grups reduïts (d’una a quatre persones)

Aquest és el nombre de persones que trobaràs en una classe de Pilates en un centre qualificat. Si vols un tracte més personalitzat i més privacitat, podràs contractar classes individuals. El nombre reduït d’alumnes et garantirà sempre la màxima efectivitat i seguretat. Pilates serà la millor inversió que facis en el teu cos i en la teva salut.

10. Més qualitat de vida

El mètode Pilates et proporciona control postural i nocions d’ergonomia aplicades als hàbits de la vida diària (AVD) i al treball. És a dir, es tracta d’un entrenament funcional que millorarà el teu dia a dia, fent-te sentir més fort i àgil, i ensenyant-te com realitzar de forma correcta les teves tasques diàries sense fer-te mal.

  • Som un estudi d'entrenament personal a Terrassa. Estem especialitzats en Mètode Pilates i entrenament amb electroestimulació (EMS) Miha Bodytec. El nostre lema és "Treballem per millorar la teva qualitat de vida". I aquest és el nostre objectiu, i el que tractem de transmetre als nostres clients perquè millorin la seva forma física
  • *Obligatori
    He llegit i accepto la política de privacitat.
  • Segueix-nos també a les xarxes socials. Et mantindrem informat de les darreres novetats, els propers tallers, promocions especials i totes les notícies relacionades amb Viupilates.